Simpele Griekse salade


Deze salade is enorm snel en gemakkelijk te bereiden en is daardoor geschikt voor bijvoorbeeld barbecues en gourmetten. Ook is hij in de koelkast prima een uur of twee te bewaren zonder dat hij slap wordt.

In de supermarkt kun je verschillende soorten fettakaas kopen. Ik neem meestal de Original in olijfolie. Die olijfolie is namelijk al gekruid en kun je zo over de salade gieten.

Bereidingstijd
10 minuten

Benodigdheden
Romatomaatjes
Komkommer
Gele paprika
Fettakaas
Olijven (optioneel)
Rode ui (optioneel)
Pijnboompitten (optioneel)
Olijfolie
(Ingekookte) balsamico azijn
Peper
Zout
Fijne suiker (optioneel)

Bereiding
Snijd de groenten in blokjes en gooi ze in een schaal. Doe vervolgens de fettakaas erbij. Als je de fettakaas in olijfolie hebt genomen, kun je een scheutje van de olijfolie bij de groenten doen. Voeg een snufje zout en peper toe. Gebruik je gewone olijolie, doe er dan wat extra peper bij.

Ingekookte balsamico azijn is hier heerlijk bij. Heb je geen ingekookte balsamico staan en gebruik je normale azijn uit de fles, giet er dan een klein scheutje van de azijn bij. Anders wordt de smaak te overheersend. Om het geheel wat zoeter te maken kun je er dan ook een eetlepel suiker bij doen.

Eventueel kun je naar smaak pijnboompitten, ringetjes rode ui en/of olijven toevoegen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Salades en groenten, Voorgerechten en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s