Oven-gedroogde tomaten


Zelf tomaten drogen is super gemakkelijk!

Bereiding
5 minuten

Oven
4-6 uur

Benodigdheden
Vlees- of cherrytomaten
Olijfolie
Zout
Peper
Knoflook(poeder)
Oregano, tijm en/of roosmarijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op de laagste stand. Bij mij is dit 100 graden. Snijd de vleestomaten in achten, of de cherrytomaatjes door de helft en plaats ze omhoog staand op de schil in een ovenschaal. Besprenkel ze daarna met olijfolie, peper, zout, kruiden en knoflook. Je kunt verse knoflook gebruiken, maar aangezien die toch uit gaat drogen in de oven, kun je volgens mij net zo goed knoflookpoeder gebruiken.

Laat de schaal 4 tot 6 uur in oven staan, maar let op dat de tomaten niet zwart worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Salades en groenten, Voorgerechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s