Soep van geroosterde groenten


Van geroosterde groenten kun je een fantastische groentensoep maken. Bij deze soep maakt het niet zo veel uit welke room je gebruikt omdat hij heet opgewarmd hoeft te worden (de groenten zijn immers al gaar). Room kan daar namelijk door schiften. Crème Fraîche of koffiemelk zijn goede keuzes. Wil je er zeker van zijn dat je soep niet schift, gebruik dan kookroom. Lees ook Room: welke soorten en verschillen?

Bereidingstijd
10 minuten

Benodigdheden
Leftovers geroosterde groenten
Scheutje (kook)room
1 lente uitje
tuinkruiden strooibouillon

Bereiding
Pureer de groenten met een staafmixer of in een blender. Zet het vervolgens in een pannetje op het vuur (natuurlijk niet te heet). Voeg de room en bouillon naar smaak toe. Als je de soep iets steviger wil, voeg dan een gekookte kruimige aardappel toe in plaats van bindmiddel. Dat is veel lekkerder!

Laat de soep opwarmen tot hij net niet kookt. Versnipper ondertussen het lente uitje.  Schep de warme soep in een soepbord en schenk voorzichtig nog een scheutje room in het midden (het oog wil ook wat). Strooi er tot slot de lente ui overheen en je hebt een feestelijk bord heerlijke soep!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Soepen, Voorgerechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Soep van geroosterde groenten

  1. Sanne zegt:

    Koffiemelk? O.o Bedoel je niet creme fraiche of kookroom?

    • floortjahh zegt:

      Kan ook! Welke soort room je kiest maakt niet zo heel veel uit (natuurlijk geen gezoete slagroom). Maar koffiemelk werkt net zo goed! Trucje van mama 😉

    • Florence zegt:

      Kookroom is overigens speciaal ontwikkeld om niet te schiften bij hoge temperaturen. Daardoor is het ideaal bij de bereiding van sauzen en dergelijken. Het kan dus wel bij deze soep, maar omdat hij niet heel heet hoeft te worden (de groenten zijn namelijk al gaar geroosterd) kun je net zo goed een andere room gebruiken. Ik zal een een artikel over room in Wikifoods publiceren.

    • Florence zegt:

      Hmmm misschien kan ik er idd ook beter kookroom bij zetten.. Er zijn natuurlijk mensen die hem te snel gaan opwarmen en Slagroom en Creme Fraiche kunnen dan gaan schiften…. Ja, ik ga hem veranderen!

  2. lifewith4cats zegt:

    I am going to suscribe. Do you really cook these yourself? It all looks so well presented.
    Today I learned what the Dutch word ‘room’ is. Crème Fraîche is hard to find in my town. Only 1 store has it.
    I wish this blog was in english because I know you would get very many readers. I love learning new food dishes from other countries.

    • Florence zegt:

      Ah thank you! I do make all of this myself, only most of the pictures I got from the internet. All of these dishes are very easy to make, and most of them you can make whithin half an hour. I’m a student, so I’m not very experienced yet. Really anyone can do this.

      About cream (room), in the U.S. (that’s where you’re from?) they use different types than we do in Europe. I remember my mom was struggling with that when we moved there. For this soup, you can use any type of cream though. Just make sure you add it at the end, after heating, and don’t heat it up too much.

      I think the Google Chrome browser has a feature that translates websites pretty accurately. Maybe you should give it a try? Otherwise I’d be glad to translate.

  3. Sara zegt:

    Yes, although I live in the usa, I got bored with american food a long time ago. American food is all the same taste. I love to learn about cooking from other countries. I have been learning mostly traditional chinese, Japanese, and Indian cooking.

    So I look forward to learning about Dutch cooking like your mother made it. I own one dutch cookbook by Countess van Limburg Stirum.

    • Florence zegt:

      Dutch cooking is all about potatoes! I like the French kitchen better though. I haven’t gotten to Asian cuisine yet. I’ll have to get the basics down first 🙂
      Will post traditional Dutch recipes soon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s