Tonijnsalade met honing-mosterd dressing


Deze smakelijke tonijnsalade met honing-mosterd dressing is een van mijn favorieten. Er is echter één nadeel: wanneer de tonijn en dressing aan de salade zijn toegevoegd is het hooguit een uur te bewaren. Daarna worden de blaadjes slap en ziet het er niet meer fris uit.

Bereidingstijd
5 minuten

Ingrediënten
Bladsla
Bakje romatomaatjes
Gele paprika
Halve komkommer
Halve rode ui
Pijnboompitten
Blikje tonijn

3 eetlepels honing
3 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel mosterd
0,5 eetlepel balsamico azijn
of
1,5 eetlepel ingekookte balsamico azijn

Bereiding
Snijd de tomaatjes in helften en de komkommer en paprika in stukjes. Snijd ook de rode ui in ringen. Doe het samen met de sla in een schaal. Schep de tonijn bovenop de salade.

Mix de honing, olie, mosterd en azijn tot een dressing en drup deze over de salade. Strooi tot slot de pijnboompitten eroverheen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerechten, Salades en groenten, Voorgerechten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s