Geitenkaasrolletjes met spek, rucola en walnoten


Gemakkelijk, snel en feestelijk! Dit recept is daarom perfect wanneer er eters op bezoek komen. Met walnoten is het het lekkerst, maar je kunt natuurlijk ook pijnboompitten gebruiken. Gebruik bij voorkeur ingekookte balsamico azijn; die is zachter en zoeter van smaak. Ook is magere, rauwe spek het lekkerst.

Bite size geitenkaaspakketjes zijn ook lekker als hapje bij de wijn.

Bereiding
10 minuten

Benodigdheden
Plakken spek
Geitenkaas
Rucola
Romatomaatjes
Walnoten
Olijfolie
2 eetlepels ingekookte balsamico azijn
of
1 theelepel balsamico azijn

Bereiding
Snijd de tomaatjes in helften en verdeel ze samen met de rucola over de borden. Rol vervolgens een flinke mespunt kaas in iedere plak spek. Bak de rolletjes in ongeveer twee minuten op hoog vuur rondom bruin. De kaas mag warm en zacht worden, maar het is niet de bedoeling dat hij helemaal smelt. Staat het vuur te laag, duurt het bakken te lang en smelt de kaas.

Leg vervolgens de rolletjes op de bedjes salade en strooi de walnoten er overheen. Besprenkel vervolgens naar smaak met olijfolie, balsamico azijn en honing (ongeveer één eetlepel honing per bord).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Geitenkaasrolletjes met spek, rucola en walnoten

  1. charlotte zegt:

    WOAH!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s