Frituren


Frituren gaat het gemakkelijkst en het veiligst in een elektrische frituurpan. Frituren is bakken in een ruime hoeveelheid olie of vet. Zo schroeien de producten snel dicht en krijgen ze een krokant korstje, terwijl de binnenkant sappig en vol van smaak blijft. Vul de pan maar tot de helft met vet, zodat hij niet overstroomt wanneer de producten erin gaan.

Zet de frituurpan pas aan wanneer deze gevuld is met vet. Als je het andersom doet, en het verwamingselement dus heet is wanneer je het vet erop schenkt, is dat gevaarlijk. Het vet kan namelijk in brand vliegen.

Ook is een hogere temperatuur dan 180 graden niet aan te raden. De buitenkant wordt dan wel snel bruin, maar de binnenkant is dan vaak nog niet warm. Ook gaat de kwaliteit van het vet dan sneller achteruit. Ververs het vet na 5 tot 7 keer gebruiken.

Aangeraden wordt het vet na ieder gebruik te filteren en vervolgens afgesloten op een donkere plek in de verpakkingsfles te bewaren. Wacht bij olie tot het volledig afgekoeld is en bij vast vet tot het is afgekoeld tot ca. 100 graden. Gebruik een speciale filter of een zeef bekleed met een keukendoek.

Wanneer je van plan bent de gefrituurde producten lauw of koud te eten, zoals bijvoorbeeld olliebollen, gebruik dan altijd olie en geen frituurvet. Frituurvet stolt als het afkoelt en dat is niet bepaald smakelijk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Technieken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s