Grillen en gratineren in de oven


Vrijwel alle ovens hebben bovenin een grillelement. Onder deze grill kun je dunne stukken vlees, vis en kleine stukjes groenten roosteren. Grillen kun je overigens ook in een grillpan doen.

  • Verwarm het grillelement voor op de hoogst mogelijke stand.
  • Bestrijk alle te grillen producten met olie en leg ze op een bakplaat of in de braadslede.
  • Schuif, als de ingrediënten dun zijn, de bakplaat ca. 10 cm onder de grill in de oven. Schuif als de ingrediënten dikker zijn de bakplaat één richel lager.
  • Keer halverwege het grillen de ingrediënten om.

Gratineren onder het grillelement
Onder het hete grillelement kun je gerechten ook een lekker bruin korstje geven.

  • Verhit het grillelement van de oven op de hoogste stand.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte vol vette kaas of paneermeel waarop je enkele klontjes boter legt.
  • Zet het gerecht ca. 10 cm onder het grillelement in de oven.
  • Grill het gratineerlaagje in enkele minuten bruin. Blijf erbij staan, want het kan soms erg hard gaan!

Wanneer het gerecht zelf ook nog verwarmd moet worden (zoals bijvoorbeeld Aardappel Gratin) kun je niet gratineren onder het grillelement, maar wel gewoon in de oven.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Technieken en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s