Grillpan


In de grillpan draait het allemaal om de ribbels. Die ribbels zorgen ervoor dat de gerechten die je grilt maar op een klein oppervlak van de pan liggen; daardoor heb je minder vet nodig. Tegelijkertijd zorgen die ribbels voor dat mooie grillstreepje op de gerechten.

Traditioneel worden grillpannen van gietijzer gemaakt. Een pan met antiaanbaklaag is in de praktijk handiger. Hij is lichter en je hebt geen kans van aanbakken. Nadeel is wel weer dat je ze niet zo hoog kunt verhitten als voor het grillen nodig is en de antiaanbaklaag snel slijt. Daardoor zul je hem regelmatig moeten vervangen.

Grillen kun je in de pan doen (lees: Grillen in de grillpan) maar ook in de oven (lees: Grillen in de oven).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Keukengerei en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s