Roosteren in de oven


Dit is een vrij nieuwe manier van groenten bereiden. Door de groenten te mengen met een beetje olie en in de hete oven te verhitten, wordt het gaar en ontstaat er een knapperig korstje. Door het te roosteren krijgt de groenten een heel speciaal aroma. Fijne en tere groenten zijn minder geschikt, maar vruchtgroenten, paddestoelen, broccoli, wortelen, bieten en uien kun je heel goed roosteren. Probeer deze heerlijke geroosterde provençaalse groenten eens. Ook aardappelen zijn lekker om te roosteren, bijvoorbeeld krielaardappeltjes in de schil. Gebruik voor het roosteren in de oven een braadslede.

  • Verwarm de oven op 225 graden en schakel de hete luchtstand uit!
  • Snijd de groenten in grove stukken – de groenten met een langere bereidingstijd kleiner en met een kortere bereidingstijd groter.
  • Leg de groenten in een ingevette braadslede.
  • Verdeel eventuele takjes verse kruiden en wat knoflook tussen de groenten en strooi er (grof) zout en peper over.
  • Besprenkel de groente met olijfolie en schep de groenten een keer door.
  • Zorg ervoor dat er maar een enkele laag groente in de slede ligt. Als er teveel groenten op elkaar liggen gaan ze stomen in plaats van roosteren.
  • Schuif de braadslede met groenten in de hete oven en rooster de groenten in ongeveer 20-30 minuten gaar en bruin.

Let op: gebruik geen glazen ovenschalen. Metaal geleidt de warmte veel beter. Ook houden de hoge randen van glazen schalen de stoom te veel vast. Een braadslede met lage randen is daarom ideaal.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Technieken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s