Vis stoven


Het stoven van vis verschilt weinig van het stoven van groenten. Ook dit kun je het beste doen in een hapjespan. Met het vocht dat je aan de vis toevoegt kun je de vis tegelijk met het gaar worden een heerlijk smaakje meegeven.

  • Wrijf de visfilets in met zout en peper.
  • Verwarm een hapjespan op matig hoog vuur. Gebruik bij voorkeur een klontje boter in plaats van olie. Daarin komt het aroma van de vis beter tot zijn recht. Laat de boter in de pan smelten. Let op hij niet te warm wordt, anders gaat de vis bakken in plaats van stoven.
  • Wentel de visfilets door het vet en voeg 50 ml vocht toe. Je kunt kiezen voor water, bouillon of wijn.
  • Leg de deksel op de pan en laat de vis in 6 tot 8 minuten gaar worden. Keer de filets halverwege het stoven om.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Technieken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s