Wokpan


Dit is de pan die voor roerbakken wordt gebruikt. Een wok is van materiaal gemaakt dat heet kan worden en de warmte goed geleidt. Hoog vuur is namelijk essentieel voor de bereidingen in de wok.

Een wok heeft altijd een ronde bodem. De hitte kan daardoor als het ware om de pan heen spelen. De pan wordt overal even warm, zodat het kookproces heel snel gaat. Die ronde vorm maakt het ook mogelijk om de ingrediënten makkelijk rond te scheppen. Ook als je een kookplaat hebt kun je wokken. Schaf daarvoor een wokpan aan die speciaal voor kookplaten bedoeld is. Let er bij de aanschaf ook op dat de steel lang genoeg is, zodat je de pan gemakkelijk kunt draaien en van het vuur kunt nemen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Keukengerei en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s