Salade met warme brie, kersen en kaneeldressing


Een lekker gerecht uit de Franse keuken met een zoet tintje door de kersen en kaneeldressing. Dit gerecht past prima bij een gangenmenu, maar kan ook geserveerd worden als lunch met stokbrood. Voor mensen die niet zo van brie houden, kan deze ook vervangen worden door camembert of mozzarella, en de kersen door abrikozen.

Bereidingstijd:
15 minuten

Voor 4 personen:
Benodigdheden:

  • 200 gram brie
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 75 gram gemengde veldsla of bladsla
  • 100 gram kersen zonder pit, uitgelekt

Voor de dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 á 3 theelepels honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout en peper
  • je kunt de dressing iets pittiger maken door er een paar druppels tabasco aan te voegen in plaats van de peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de brie in puntjes en zet ze drie tot vier minuten in de oven tot ze zacht zijn. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge, hete koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Verdeel de sla over de borden. Meng de ingredienten voor de dressing goed met elkaar. Verdeel de brie direct uit de oven samen met de kersen over de sla. Giet de dressing  erover en strooi de amandelen erop.

Wijnadvies:
Het gerecht is al aardig zoet, dus een niet al te droge wijn past hier perfect bij. Een Chardonnay past sowieso bij de brie, maar een half zoete rosé drinkt ook prima weg!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s