Warme rucolasalade met bacon en gekarameliseerde rode ui


Dit recept komt uit Jamie Oliver’s “The Naked Chef“. Simpel, lekker en puur natuur. Volgens Jamie kunnen warme salades overheerlijk zijn, maar ook een complete ramp. Het is belangrijk dat de salade meteen na bereiding opgediend wordt, anders kan de rucola zacht worden.

Voor 4 personen
Bereidingstijd
10 minuten

Benodigdheden

  • Rucola
  • 2 rode uien
  • 8 plakken pancetta of gerookte doorregen bacon
  • Parmezaanse  kaas
  • Pijnboompitten
  • (Ingekookte) balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Zout
  • Verse tijm

Bereiding
Schil de rode uien, snijd ze doormidden en  snijd deze helften vervolgens in kwarten, zodat iedere ui in acht stukjes is verdeeld.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de pancetta of bacon tot ze krokant zijn. Haal ze eruit. Schud een flinke scheut olijfolie in de pan en doe daar de tijm, uien, een flinke hand pijnboompitten en een snufje zout bij. Schud het om en bak in vijf minuten op matig vuur tot de uien gekarameliseerd en zoet zijn (niet zwart!). Doe de bacon of pancetta terug in de pan en roer alles nog een keertje door.

Doe alles samen met vier flinke handen vol rucola sla in een slakom en besprenkel royaal met balsamico azijn. Er vormt zich dan een natuurlijke dressing met de olijfolie. Serveer met wat geschaafde Parmesaanse kaas eroverheen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s