Bloemkoolroom met spekjes


Dit deftige amuse hapje is fantastisch om indruk te maken op je gasten. Het is super gemakkelijk te maken en wat nog handiger is, is dat je het van te voren kunt maken. Het is namelijk de bedoeling dat het koel gegeten wordt en het moet dus even in de koelkast staan. Vlak voor het serveren even de spekjes bakken en bieslook erbij. Heerlijk!

bloemkoolroomVoor 4 personen
Bereidingstijd
25 minuten

Benodigdheden

  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
  • 100 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram spek, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 4 kleine glaasjes

Bereiding

Verwarm de margarine en fruit de sjalot op lage stand in circa vier minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa vijf minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Giet de room erbij en laat nog vijf minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.

Breng op smaak met zout en peper en schep de room in vier kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.

Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.

Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Tip

  • Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen.
  • Vervang de bloemkool door broccoli

Wijnadvies

  • De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw. Deze kunt u eventueel rustig doordrinken bij de soep met balletjes.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amuses en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s