Champignons gevuld met roomkaas


Let erop bij dit smakelijke hapje dat het erg zwaar op de maag ligt als je er te veel roomkaas in stopt. Ook weer een handig hapje om op feestjes te bereiden omdat je ze van te voren klaar kunt maken.

Gevulde ChampignonsVoor 4 personen
Bereidingstijd

  • 10 minuten bereiden
  • 15 minuten afkoelen
  • 20 minuten oventijd

Benodigdheden

  • 4 grote champignons of 8 kleine
  • 1 sjalotje of ½ kleine ui
  • mespuntje witte peper
  • 75 gram roomkaas
  • 50 gram ontbijtspek
  • 30 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Hol de champignons uit en houd de steeltjes achter.
  • Snijd de champignonsteeltjes heel fijn.
  • Snipper de ui of sjalot fijn.
  • Snijd het ontbijtspek in kleine snippertjes
  • Fruit de champignonsteeltjes, de ui en het ontbijtspek iets aan in een droge koekenpan. Laat het mengsel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het ui-spek-champignon-mengsel door de roomkaas. Vul de champignonhoeden met het roomkaasmengsel.
  • Strooi gemalen witte peper en de geraspte kaas over de champignonhoeden en bak ze in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hapjes en snacks en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s