Hamlaprolletjes gevuld met gehakt


Dit gerecht is makkelijk, ziet er mooi uit, maar is vooral erg lekker!

Voor 4 personen
Bereidingstijd (foto volgt nog)
30 minuten

Benodigdheden
4 hamlappen
150 gr rundergehakt
50 gr pistachenootjes
1 sjalotje
cocktailprikkers
zout, peper en paprikapoeder

Bereiding
De hamlappen die je bij de supermarkt kunt kopen zijn vaak vrij dik (anderhalf tot twee cm). Dat is te dik voor dit gerecht. Nu kun je naar de slager gaan om daar dunne hamlappen te halen, maar je kunt er ook voor kiezen om van de dikkere hamlap twee dunne hamlappen te snijden (dan heb je dus twee rolletjes per persoon). Ook kun je de hamlap met een vleeshamer plat te slaan. Het laatste heeft mijn voorkeur, omdat je dan mooie grote rollen krijgt.

Verwarm een heteluchtoven voor op 180 graden of een gewone oven op 200 graden.
Smeer de dunne hamlappen aan beide kanten in met een beetje zout, peper en paprikapoeder. Zet het aan de kant tot je ze nodig hebt.
Snipper de sjalot en bak de snippers tot ze glazig zijn. Laat ze daarna afkoelen.
Pel de pistachenootjes en maak ze fijn. Dit kun je doen door ze fijn te hakken met een mes of fijn te stampen met bijvoorbeeld een vleeshamer. Doe je het laatste, leg er dan wel eerst een theedoek of stuk keukenpapier overheen anders vliegen de stukjes je om de oren!
Meng de pistachekruimels met het gehakt, de snippers van de sjalot en een klein beetje zout en peper.
Bedek één kant van de hamlappen met een laagje van het gehaktmengsel. Rol de hamlappen op en zet het geheel vast met een cocktailprikker.

Verhit een hapjespan met een beetje bakboter. Bak de rollen aan alle zijden goudbruin op middelhoog vuur. De rollen horen nog niet gaar te zijn van binnen!
Leg de rollen in een glazen ovenschaal en bak ze 20 tot 30 minuten in de oven (de duur hangt af van de dikte van de rollen).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Varkensvlees en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s