Draadjesvlees


Heerlijk zacht vlees dat op vele verschillende manieren gemaakt kan worden. Hieronder lees je mijn manier. Lees hier meer over het stoven van vlees: Vlees stoven.

Bereidingstijd
4 tot 6 uur (verdeeld over 2 dagen)

Benodigdheden
+/- 250 gram runderlap (doorregen, dus géén mager vlees!) p.p.
0,5 ui p.p.
mosterd
bruine suiker
sambal oelek
zout
peper

Bereiding
Smeer één kant van de lap vlees in met mosterd en de andere kant met zout en peper.
Snijd de ui fijn en meng dit met een halve theelepel sambal p.p.
Fruit de ui in een hapjespan totdat deze glazig is.
Bak het vlees aan beide kanten bruin in een ruime hoeveelheid bakboter in de hapjespan met de uien.
Giet er voldoende water bij, zodat het vlees helemaal onder water komt te staan.
Warm het water iets op en doe er een eetlepel bruine suiker bij. De eetlepel moet niet helemaal vol geschept zijn, maar hoeft ook niet afgestreken te worden.
Laat het water opwarmen totdat het kookt en zet de pan dan op het kleinste vuur dat je hebt met een deksel op de pan. Kijk eens per half uur om te zien of er nog water in de pan staat, want dit verdampt langzaam. Het vlees mag absoluut niet droog komen te staan! Schenk in dat geval heet water langs de rand van de pan bij het vlees.

Laat dit geheel zo’n twee tot drie uur sudderen, laat het daarna afkoelen en een nachtje rusten. Zet de pan de volgende dag op het laagste vuur en laat het vlees langzaam opwarmen. Laat het vlees ongeveer twee tot drie uur pruttelen. Ook nu mag het niet droog komen te staan!

Het vlees is klaar wanneer het uit elkaar valt als je een stuk op probeert te pakken met een vork. Soms gebeurt dit al na een uur sudderen. Check dit dus regelmatig!

Serveer het vlees met groenten en aardappelen of een lekkere salade.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rundvlees en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s