Hachee


Hachee is er in vele soorten en maten. Het recept dat ik van mijn moeder heb is uiteraard het beste wat ik ken. Het geheime ingrediënt: ontbijtkoek! Neem normale ontbijtkoek en niet die met suiker erop. Heerlijk met aardappelpuree of rijst. Meer informatie over stoven kun je lezen in: Vlees stoven.

4 personen
Bereidingstijd

2 tot 4 uur

Ingrediënten

  • 500g riblappen (mager of vet)
  • potje zoetzure zilveruitjes
  • Gekookt water
  • Blokje runderbouillon
  • 2 á 3 plakken ontbijtkoek
  • 2 laurierbladen
  • allesbinder
  • peper en zou

Bereiding
Snijd het vlees niet al te kleine stukjes en verwarm ondertussen een flinke klont boter in een Braadpan.  Braad het vlees met peper en zout kort aan, zodat het bruin wordt. Voeg vervolgens het potje zilveruitjes, inclusief de azijn, aan de pan toe. Schenk het vocht langs de rand van de pan zodat het warm is voordat het het vlees bereikt. Giet NOOIT zomaar koud water bij het vlees. Dan schrikt het en wordt het taai. In sommige potjes zitten ook mosterdkorrels. Let erop dat die niet mee de pan in gaan.

Giet vervolgens zo veel gekookt water in de pan dat al het vlees onder staat en voeg een bijpassende hoeveelheid bouillon toe (1 blokje voor een liter). Gooi de laurierbladen erbij en doe de deksel op de pan. Breng het vocht tegen de kook. Let op: als het mengsel gaat koken gaat er veel smaak verloren. Laat het vlees, afhankelijk van de vleessoort, 2 tot 4 uur stoven (lees richtlijnen in: vlees stoven).

Voeg zo’n 20 minuten voor het einde de ontbijtkoek toe. Dit zal het mengsel binden en bovendien een heerlijke smaak meegeven. Is het toch niet dik genoeg, kun je een beetje allesbinder toevoegen.

Vis de laurierbladen er voor het serveren uit. Die zijn niet eetbaar. Heerlijk met aardappelpuree of rijst!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rundvlees en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s