Stoofvlees met rode wijn en jeneverbessen


Dit recept in een variatie op het klassieke Franse gerecht: Stoofvlees met rode wijn. Meer informatie over vlees stoven kun je lezen in: Vlees stoven.

TIP: zorg ervoor dat alvorens het stoven het vlees op kamertemperatuur is.  Van grote temperatuursverschillen wordt vlees taai.

Klassiek stoofvlees met rode wijn4 personen
Bereidingstijd
2 tot 4 uur

Benodigdheden

  • 500 g riblappen
  • 6 jeneverbessen
  • 2 dl rode wijn
  • gekookt water
  • runderbouillon
  • 2 laurierbladen
  • allesbinder
  • peper en zout

Bereiding
Snijd het vlees niet al te kleine stukjes en verwarm in een braadpan een flinke klont boter. Braad het vlees met peper en zout kort aan, zodat het bruin wordt.

Doe nu de rode wijn in de pan erbij. Schenk de wijn langs de rand zodat deze al warm is voor het het vlees bereikt. Giet vervolgens zo veel water in de pan dat al het vlees onder staat en voeg een bijpassende hoeveelheid bouillon toe (1 blokje voor een liter). Schenk NOOIT koud vocht bij het vlees. Dan schrikt het en wordt het minder mals.

Gooi de laurierbladen en de jeneverbessen erbij en doe de deksel op de pan. Breng het vocht tegen de kook. Let op: als het mengsel gaat koken gaat er veel smaak verloren. Laat het vlees, afhankelijk van de vleessoort, 2 tot 4 uur stoven (lees richtlijnen in: vlees stoven).

Voeg op het laatst wat allesbinder toe, tot het mengsel de gewenste dikte bereikt.

Serveertip: Maak eerst aardappelpuree klaar en doe deze in een ovenschaal. Giet het stoofvlees eroverheen leg er een takje rozemarijn op.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rundvlees en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s