Aardappelpuree: de basis


Er bestaan honderden aardappelpuree recepten en variaties. Dit is de basis.

Bereidingstijd
40 minuten

Benodigdheden

  • vastkokende aardappels
  • melk
  • roomboter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding
Schil de aardappels. Breng een pan water aan de kook en voeg er een flinke snuf zout aan toe. Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar (liever iets te lang dan iets te kort).

Verwarm nu eerst een wat melk (in de magnetron). Giet ondertussen het water af en stamp de aardappels fijn. Voeg een flinke klont boter toe en stamp nogmaals. Giet er  zo veel melk bij tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat bij. Het resultaat moet een heerlijk smeuïge, romige aardappelpuree zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerechten, Wikifoods en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s