Kipfilet in een zakje met paddestoelen, boter, witte wijn en tijm


Dit recept is afkomstig uit Jamie Oliver’s “The Naked Chef“. Lekker, simpel en er zijn vele variaties mogelijk voor ieders smaak.

2 personen
Bereidingstijd
5 minuten + 25 minuten in de oven

Benodigdheden

  • 2 kipfilets van 200 gram
  • 1 handvol gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 255 gram gemengde paddestoelen (gesnipperd)
  • 1 groot wijnglas witte wijn
  • 3 flinke klonten boter
  • 1 handvol verse tijm
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
  • aluminium folie

Bereiding
Maak een grote zak/envelop om alles in te koken, neem een brede rol aluminiumfolie en maak een envelop door twee stroken op elkaar te leggen, drie randen om te vouwen en één kant open te laten.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle ingredienten, inclusief de kip, in een kom. Doe het mengsel vervolgens in je envelop, met al het vocht van de wijn, en let daarbij op dat je geen gaatjes in de folie maakt. Maak de laatste rand van de envelop dicht, zorg dat alle kanten goed strak dicht zitten en schuif hem voorzichtig op een bakblik. Zet het blik even op een hoge pit om het snel heet te laten worden en zet het vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal het dan uit de oven, leg de envelop op een groot bord, zet dat op tafel en scheur de folie open. Smullen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gevogelte. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s