Zoete rode kool met appel, rozijnen en kaneel


Dit zoete gerechtje is simpel en verrassend lekker. Heerlijk als bijgerecht naast stoofvlees zoals hachee.

TIP: Dit gerecht is het beste te bereiden in een hapjespan, en anders een braadpan. De antiaanbak laag voorkomt namelijk het eventuele aankoeken van de kool aan de bodem . Heb je geen braad- of hapjepan beschikbaar, fruit dan de ui in een koekenpan en stoof de rodekool in een kookpan. Let op dat de kool niet droogkookt en giet er dan een extra scheutje sinasappelsap bij.

4 tot 6 personen
Bereidingstijd
30 minuten

Benodigdheden

  • Potje rode kool
  • 2 zure groene appels
  • handje rozijnen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • scheut sinasappelsap
  • boter
  • 2 kruidnagels (of een snuf gemalen kruidnagel)
  • 2 laurierbladen (optioneel)

Bereiding
Snijd de appels in blokjes. Smelt daarna wat boter in een hapjespan en fruit de gesnipperde ui. Schep de kool, appels en rozijnen er doorheen en giet er een scheut sinasappelsap bij. Voeg nu ook de suiker, kaneel, kruidnagels en laurierbladen toe en schep het mengsel nog een keer om. Laat het gerecht met de deksel op de pan 20 minuten op laag vuur stoven.

Verwijder de laurierbladen en de kruidnagels en serveer warm. Blijft er over, zet het dan in de koelkast. Ook heerlijk de volgende ochtend koud!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s