Cosmopolitan


De cosmo, zoals hij liefkozend genoemd wordt, verkreeg zijn faam vooral door de populaire serie Sex and the City. Barkeeper Cheryl Cook vond hem in de jaren ’80 uit in haar bar in South Beach, Florida, hoewel er in de jaren ’70 ook al een soortgelijk drankje in de homobars van San Francisco werd geschonken. De cocktail verkreeg zijn huidige status pas toen Toby Cecchini hem in de jaren ’90 in zijn bar in Odeon in New York ging serveren.

  • ijsblokjes
  • 37,5 ml wodka
  • 25 ml triple sec
  • 25 ml cranberrysap
  • partje of schijfje limoen ter garnering

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes en voeg de wodka, triple sec, canberry- en limoensap toe. Schud tot er vocht tegen de metalen buitenkant van shaker condenseert en schenk de inhoud vervolgens door de zeef in een martiniglas. Garneer met een limoenschijfje of partje.

Variaties

South Beach comopolitan
Vervang, om Cheryl Cooks oorspronkelijke cosmopolitan te maken, de gewone wodka door citroen wodka en voeg een scheutje Triple Sec, 1 theelepel limoensiroop en zo veel cranberrysap toe dat het drankje mooi roze kleurt.

Cranberry apple cosmo
Vervang het limoensap door appelsap, pers het sap uit een klein partje limoen en versier het glas met een dun, spiraalvormig schilletje groene appel.

Razzamattaz cosmo
Vervang de gewone wodka door frambozenwodka.

Fiery acapulco cosmo
Maak het basisrecept, maar gebruik tequila in plaats van wodka. Doe 2-3 druppels tabasco in het martiniglas en draai het glas rond om de tabasco te verdelen. Schenk nu de drank door de zeef van de cocktailshaker en laat een kleine rode peper in de drank drijven.

Dit bericht werd geplaatst in Triple sec, Wodka en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s