Daiquiri


De klassieke Daquiri van rum, limoen en suiker werd verzonnen rond 1900 tijdens de hete Cubaanse zomer toen Jennings Cox, een Amerikaanse mijningenieur die op het eiland werkte, vers limoensap en suiker aan de lokale rum toevoegde omdat zijn gin op was. Hij kreeg belangrijke gasten op bezoek en noemde de cocktail ‘Daquiri’, naar een stadje nabij Santiago op het zuidpunt van Cuba.

  • 50 ml witte rum
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 theelepel zeer fijne suiker of suikersiroop
  • ijsblokjes
  • limoenschilletje als versiering

Doe de rum, het limoensap, de suiker of siroop en flink wat ijsblokjes in een cocktailshaker en schud flink. Schenk door de zeef in een glas en versier met een limoenschilletje.

Variaties

Daiquiri sunrise
Voeg 2 eetlepels grenadine toe aan de drank en wacht tot deze naar de bodem is gezakt of schud de grenadine mee met de andere ingrediënten.

Minted lychee daiquiri
Gebruik maar 25 ml rum en voeg 25 ml lycheelikeur toe. Vervang de limoenschil door een klein takje munt en laat deze in de drank drijven.

Mago daiquiri
Gebruik maar 25 ml rum en voeg 25 ml mangolikeur toe. Vervang de limoenschil door een flinterdun plakje mango en laat deze in de drank drijven.

Banana daiquiri
Gebruik maar 25 ml rum en voeg 25 ml crème de banane toe. Zet een schijfje limoen en een plakje banaan op de rand van het glas.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rum en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s