Kippie in spek


Dit gerecht is ook weer zo heerlijk, maar ook makkelijk. Het is een variatie op de italiaanse beenham, maar meer geschikt voor ‘gewone’ avondjes.

Voor 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • 1 plak spek (mager, gerookt of ongerookt)
  • 1 kipfilet
  • el olijfolie
  • peper en zout
  • de kruiden laat ik aan jullie over; hier valt dus lekker mee te experimenteren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf je kipfilet met je eventuele kruiden helemaal in. Wikkel vervolgens het spek om de kipfilet heen. Leg de filet in een kleine ovenschaal en bestrijk hem met de olijfolie. Zet hem 15 minuten in de oven.
Haal de kip uit de oven, stuif er een beetje peper en zout overheen en serveren maar!

Wijnadvies: in principe maakt het bij dit gerecht niet zoveel uit, maar ikzelf drink hier graag een niet al te zwaar rood wijntje bij.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gevogelte. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s