Suikersiroop basisrecept


Cocktails kunnen gezoet worden met vers fruit en sap, maar ook met suiker of suikersiroop. Suikersiroop is eenvoudig zelf te maken.

  • 400 g kristalsuiker
  • 2dl koud water

Doe de suiker in een pan met een dikke bodem, voeg het koude water toe en laat het 5 minuten staan, zodat de suikerkristallen het water op kunnen nemen en zacht worden. Zet de pan op laag vuur en roer af en toe tot de suiker helemaal op is gelost en de vloeistof helder is. Breng nu de siroop aan de kook, zet het vuur lager en laat de siroop gedurende 1 minuut zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur, schuim de siroop zo nodig af en laat hem afkoelen. Bewaar in afgesloten flessen of potjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cocktail wiki, Wikifoods. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s