Cocktails: Terminologie en techniek


Lees ook: Cocktailgerei en Cocktails: het juiste glas

Roeren
Doe ijsblokjes in een mengglas, voeg de ingrediënten toe en roer 10 seconden, tot de alcohol koud maar niet verdund is door het ijs. Zeef of schenk rechtstreeks zonder het ijs in een glas.

Schudden
Vul een cocktailshaker voor de helft met gemalen ijs en voeg de cocktailingrediënten toe (let op: doe er nooit een koolzuurhoudende drank of mousserende wijn in). Doe het deksel erop en schud 10 seconden flink tot er condens aan de buitenkant van de shaker ontstaat. Schenk de drank door de zeef in een gekoeld glas.

Mixen
Doe de cocktailingrediënten in een blender en meng ze snel tot een gladde emulsie. Vul een te dik mengsel aan met extra sap of minderaalwater. In een blender met zware motor kunt u ook ijsblokjes fijnmalen.

Muddlen
Met een muddler pureert u vers fruit en kruiden tot een gladde emulsie. U kunt dit in een cocktailshaker of rechtstreeks in het glas doen.

Drijven
Om gelaagde cocktails te maken moeten de dranken langzaam en voorzichtig langs de bolle kant van een lepel op elkaar worden geschonken, zoals room op Irish Coffee. Omdat dranken in dichtheid verschillen, moet u de volgorde van het recept volgen om te voorkomen dat ze naar beneden zakken. U kunt de dichtheid zelf achterhalen door naar het alcoholpercentage te kijken. Hoe hoger het percentage, hoe lager de drank in het glas moet. Een gelaagde cocktail wordt in afzonderlijke lagen geserveerd en niet geroerd.

Flairing
Als u net als Tom Cruise flessen wilt ronddraaien en door de lucht gooien, zoals hij dat doet in de film ‘Cocktail’, kunt u een cursus barkeeping volgen of zoeken naar ‘flairing courses’ op het internet.

Tom Cruise in ‘Cocktail’

Schudden vs Roeren

Muddlen

Drijven

Dit bericht werd geplaatst in Cocktail wiki, Technieken en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s