De bar bevoorraden


Er zijn heel veel soorten sterke drank in de handel en er komen steeds nieuwe bij. Dat maakt het lastig te bepalen welke basisvoorraad u het beste aan kunt schaffen. Het goede nieuws is dat u geopende flessen gedestilleerd en likeur, anders dan tafelwijn, lang kunt bewaren en u de drank dus niet meteen op hoeft te maken.

Deze lijst bevat een veelzijdig assortiment aan alcoholische dranken waar u mee u kunt beginnen, plus de populairste mengdranken en extra ingrediënten.

Gedestilleerd
Gin
Schotse en Ierse whisky
Wodka
Bruine en witte rum
Brandy en cognac
Tequila
Droge en zoete vermout
Bourbon
Triple sec of cointreau

Likeur
Een reeks likeuren naar keuze, zoals Tia Maria, amaretto, aptricot brandy (of een andere vruchtenbrandy), crème de menthe, Drambuie, blue curaçao, appleschnaps (of een andere smaak) en advocaat.

Wijn
Rode wijn
Droge witte wijn
Champagne of een andere mousserende wijn
Beseft u zich wel, dat deze dranken na ontkurken niet zo lang goed blijven als de andere dranken!

Mengdranken
Koolzuurhoudend mineraalwater of spuitwater
Tonic
Droge ginger ale
Cola
Spa citroen
Kokosmelk
Grenadine of andere siroop
Tomatensap en vers vruchtensap (inclusief ongezoet citroen- en limoensap)
Angostura
Tabasco of andere scherpe saus
Worcestersaus

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cocktail wiki, Wikifoods. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s