Moscow Mule


Mooie, zonnige lentedagen gaan perfect samen met deze heerlijke Moscow Mule. Jack Morgan was in de jaren ’90 eigenaar van de sallon Cock ‘n’ Bull in Los Angeles. Hij vroeg zich af op zijn klanten ooit zin zouden krijgen in het gemberbier dat hij in zijn kelder had opgeslagen, tot dat John Martin, de pr-man voor Smirnoff aan de Westkust, op een avond zijn bar binnen liep. Samen bedachten ze een nieuwe cocktail die ze de Moscow Mule noemden. Oorspronkelijk werd hij geserveerd in een kleine, koperen beker, maar moderne barkeepers vinden een hoog londrinkglas praktischer… en fraaier.

  • ijsblokjes
  • 50 ml wodka
  • Sap van 1 limoen
  • 1,25 dl gemberbier ( ginger ale of Surinaamse gemberbier)
  • Schijfjes limoen en takjes munt, als versiering

Vul een hoog glas voor de helft met ijsblokjes. Voeg de wodka en het limoensap toe en vul aan met het gemberbier. Versier het glas met de schijfjes limoen, een takje munt en serveer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gemberbier, Wodka en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s