Classic Martini


Waar de Martini echt vandaan komt is nog steeds een mysterie – en geldt dat niet voor elke legende? Is deze icongrafische cocktail voortgekomen uit een drankje uit 1862 genaamd ‘Martinez’, een zoete mix van gin, bitter en rode vermout? Komt de eer toe aan Martini di Arma di Taggia, de barman van het Knickerbocker Hotel in New York, die in 1911 gin, witte vermout en oranjebitter mengde? Of zouden we het bordje op de hoek van Alhambra Street en Masonic Street in Martinez, Californië moeten geloven, waarop straat dat daar de eerste Martini is gemaakt? Hoe het ook zij, de Martini is ongekend populair en iedere barkeeper zal beweren dat zijn mix het juiste recept volgt!

  • 50 ml gin
  • klein partje limoen
  • 2 druppels extra droge witte vermout
  • 1 groene olijf

Laat de gin en een Martiniglas zeer koud worden in de koelkast of diepvries. Wrijf de rand van het glas in met een partje limoen. Schenk de gin erin en voeg de vermout toe. Pers het partje citroen uit boven het glas en versier het glas met een aan een cocktailprikker gestoken olijf. Serveer het drankje zo koud mogelijk.


Variaties

Mr Bond
Vervang voor het lievelingsdrankje van James bond de helft van de gin door wodka en schud met flink wat vermout en ijsblokjes. Schenk het door een zeef in een martiniglas. Hoewel het schudden de jeneverbessmaak van de gin versterkt, heeft het geen effect op de smaak van de wodka.

Vodkatini
Vervang de gin door wodka en schenk in een martiniglas voor je de vermout toevoegt. Roer en versier het glas met een klein citroenschilletje.

Gibson
Versier de drank met een zilveruitje in plaats van een olijf.

Sake-tini
Gebruik wodka of gin en 1 theelepel sake. Schud het met flink veel ijs. Schenk het door een zeef in een martiniglas en versier met een groene olijf.

Sweet Martini
Vervang de droge vermout door 25 ml zoete rode vermout. Schud met flink veel ijs. Schenk het door een zeef in een martiniglas en versier die met een cocktailkers.

Dit bericht werd geplaatst in Gin, Vermout en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s