Strawberry martini


Een prachtige aardbeiroze creatie die zoet, zacht en fruitig is. Een echt vrouwendrankje. Maak het in de zomer, wanneer de verse aardbeien op hun best zijn en heerlijk geuren. Vries de restjes aardbeienpuree in voor een volgende keer.

  • 3-4 aardbeien zonder kroontje
  • 1 extra aardbei als versiering
  • 50 ml wodka
  • 12,5 ml crème de fraise of crème de framboise
  • sap van 1/2 limoen
  • limoenschil krulletje als versiering
  • ijsblokjes

Houd een aardbei apart voor de garnering en pureer de rest in een blender, of druk ze door een grove metalen zeef. Doe 1 theelepel van de puree in een cocktailshaker en voeg de wodka, de crème de fraise of crème de framboise, het limoensap en veel ijsblokjes toe. Schud het goed en schenk het door een zeef in een cocktailglas. Zet op de rand van het glas een hele aardbei of hang er een limoenschilletje omheen.

Variaties

Kiwi Martini
Vervang de aardbeien door 1 theelepel kiwipuree; de crème de fraise door kiwilikeur; en de aardbeiversiering door een plakje kiwi.

Blueberry Martini
Doe 2 theelepels verse blauwe bessen in een cocktailshaker. Stamp de bessen fijn. Voeg 1 theelepel suikersiroop, 50 ml wodka en 37,5 ml crème de myrtille toe. Schud flink en schenk het door een zeef in een cocktailglas. Versier het glas met een takje blauwe bessen of prik ze aan een cocktailprikker.

Prickly Pear Martini
Maak niet het basisrecept, maar schil 1 cactusvijg en druk het vruchtvlees door een grove metalen zeef, of schil de cactusvijg, verwijder de zaadjes en pureer het vruchtvlees. Doe 1 theelepel van de puree met 37,5 ml tequila en het sap van 1/2 limoen in een cocktailshaker. Voeg veel ijs toe en schud flink. Schenk het door een zeef in een glas.

Mango Martini
Volg de instructies van de Prickly Pear Martini. maar vervang de cactusvijg door 1 theelepel mangopuree.

  

Dit bericht werd geplaatst in Creme de fraise, Creme de framboise, Wodka en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s