Waldorf salade met kip en knolselderij


In 1893 voor het eerst in geserveerd in het Waldorf Hotel in New York. In 2011 verwen je nog steeds jouw gasten (en jezelf) ermee. Dit gerecht heb ik uit Allerhande 04-2011. Op de Albert Hein website kun je het ook vinden.

voor 4 personen
Bereidingstijd
40 minuten

Benodigdheden

  •  1 citroen
  • 1 prei, in ringen
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 400 g kipfilet
  • 1 bakje walnoten (110g) grof gehakt
  • 1/2 knolselderij, geschild
  • 2 friszure appels
  • 100 ml slagroom
  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 tl suiker
  • 100 g rozijnen

Bereiding
Halveer de citroen en snijd van één helft 2 partjes af. Voeg de partjes citroen met prei toen aan de bouillon en verhit tot tegen de kook aan. Voeg de kipfilet toe en laat op laag vuur ca. 20 minuten gaar worden (pocheren); het water mag niet koken. Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen.

Rooster ondertussen de walnoten ca. 3 minuten in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Snijd de knolselderij in zo dun mogelijke plakken en vervolgens in reepjes van 2 mm (Julienne).

Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten in flinterdunne plakjes. Meng met de knolselderij en knijp het sap van de kleinste, al gesneden citroenhelft er boven uit.

Klop de slagroom lobbig en voeg de mayonaise en de yoghurt toe. Pers de halve citroen uit. Breng de dressing op smaak met citroensap, suiker, peper en zout.

Snijd de afgekoelde kip in plakjes. Maak een salade met het knolselderij-appelmengsel, de kip, walnoten en rozijnen. Houd een paar noten achter de hand voor garnering.

Lekker met geroosterd brood!


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s