Geroosterde asperges en tomaatjes


Behalve koken en grillen is het ook lekker om asperges te roosteren in de oven. Besprenkel ze met een vinaigrette naar keuze en geef er je eigen draai aan.

In dit recept houd ik een simpele vinaigrette met olijfolie en ingekookte balsamicoazijn aan die erg lekker smaakt bij tomaatjes en verse basilicum.

Voor 4 personen
Bereidingstijd
15 minuten

Benodigdheden

  • Groene asperges (500g)
  • 1 bakje romatomaatjes
  • Basilicum blaadjes
  • Peper
  • (Grof) zout
  • Olijfolie
  • (Ingekookte) balsamicoazijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de taaie uiteinden van de asperges. Kook de asperges ongeveer 5 min. Halveer ondertussen de tomaatjes. Giet de asperges af en leg ze naast elkaar in een braadslede met de tomaatjes eroverheen.

Mix de vinaigrette (de olijfolie, azijn, zout en peper) en besprenkel de asperges en tomaatjes ermee. Zet de braadslede ca. 10 minuten in de oven tot de asperges gaar zijn. Laat ze zo nodig nog 5 minuten extra in de oven staan.

Snijd wat basilicumblaadjes in reepjes, strooi die over de asperges en tomaatjes en serveer direct.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s