Kalkoenfricassee met champignons


De room in dit gerecht maakt hem vol en zacht, terwijl de witte wijn voor een fris accent zorgt. Lekker met verse groenten.

TIP Deze romige kalkoenfricassee is erg lekker als vulling in ragoutbakjes

Kalkoen fricasseeVoor 4 personen
Bereidingstijd
25 minuten

Benodigdheden

  • 400 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 bakje champignons (250 g), in kwarten
  • 2 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn (bijv. chardonnay)
  • 1 flesje kookroom (250 ml)
  • peper en zout

Bereiding

Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem de reepjes uit de pan en doe ze even in een schaaltje.

Doe de rest van de boter in de pan en fruit de sjalot ongeveer 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak deze 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kalkoen weer toe en warm het geheel nog 2 min. op.

Serveren met verse groenten of bijvoorbeeld aardappel gratin.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gevogelte. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s