Kookavond 11 mei was een culinair succes


De kookavond op 11 mei was een denderend succes. Na eerst de perfecte voor-, hoofd-, en nagerechten uit te hebben gezocht zijn we gezamenlijk naar de supermarkt gegaan om inkopen te doen.

Vooraf

Het was even proppen, maar uiteindelijk hebben we toch met z’n vieren in dat kleine keukentje de soep klaargemaakt. Onder het genot van een wijntje natuurlijk. Na drie kwartier konden we aan tafel. De soep was echt verrukkelijk; ik denk wel het lekkerste gerecht van de dag. Romig en vol van smaak. De pittige geitenkaas die we erbij hadden gekozen paste er perfect bij. Ik had zelf wat twijfels over het nut van de slagroom, maar eenmaal in de blender zorgde die voor de luchtigheid. Heerlijk!

Hoofdgerecht

Na eerst afgewassen te hebben begonnen we aan de kalkoenfricassee (met kip in plaats van kalkoen) en de asperges. Die waren beide binnen een half uurtje klaar. De kalkoenfricassee was heel lekker, ook weer vol en romig. Ik vond hem wel een beetje zwaar. Volgende keer doe ik hem in kleine ragoutbakjes. Zo’n kleine portie is meer dan genoeg en het ziet er bovendien feestelijk uit. Met asperges kun je natuurlijk bijna niet de mist in gaan. Ook die waren fantastisch.

Nagerecht

Voor het nagerecht hebben we de tijd genomen. Nadat Sanne de siroop had gemaakt, hebben we de aardbeien in de koelkast laten marineren. Daarna hebben we de slagroom klaargemaakt en het geheel in mooie dessertkommetjes gedaan. Niet iedereen kon de combinatie met munt waarderen, maar ik vond de blaadjes wel erg smakelijk.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Het was echt super gezellig en we kijken nu al uit naar volgende week!

 

Dit bericht werd geplaatst in Kookblogs. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s