Romige rucolasoep


Deze soep is werkelijk overheerlijk! Romig en boordevol vitamines; je gasten zullen hier hun vingers bij opeten. Een stukje geitenkaas maakt het af.

RucolasoepVoor 4 personen
Bereidingstijd
40 minuten

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender
  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g bloem
  • 1 potje bouillon met kip (350 ml)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 1 aardappel kruimig, geschild
  • 2 zakken rucola (sla, a 75 g)
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc 55+)

Bereiding

Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux). Voeg de bouillon, 500 ml water en de slagroom toe. Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. Schep de blaadjes om in het vocht. Laat de blaadjes 1 min. slinken en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over vier kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.

Tip: lekker met crostini’s of stukjes stokbrood met kaas of alleen boter

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Soepen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Romige rucolasoep

  1. Pingback: tapas-Romige rucolasoep | | Koken met MarcoKoken met Marco

  2. vosje zegt:

    Kan deze soep ook zonder geitenkaas?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s