Zilvervliesrijst met Pompoen


Dit gerecht is eigenlijk perfect voor de herfst, vanwege het pompoenseizoen. De verrassende combinatie van pompoen met de pittige smaak van blauwe kaas maakt dit gerecht erg bijzonder en vooral lekker.

Lekker vegetarisch!

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden
– 300 gram Zilvervliesrijst
– 1 kleine oranje Pompoen, schoongeboend (ca. 1 kg)
– 2 Rode uien, in parten
– 4 eetlepels Olijfolie
– 1 teen Knoflook (minimaal)
– 2 theelepels Gedroogd tijm
– 100 gram Walnoten, grof in stukken gehakt
– 200 gram Blauwaderkaas (bijv. Danish Blue)
– Peper en zout (naar smaak)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ongeschilde pompoen in parten, verwijder de zaden en snijd in stukken. Verdeel de pompoen en de rode ui op een bakplaat (op bakpapier!). Schenk 3/4 van de oljifolie in een kommetje en knijp de knoflook erboven uit. Voeg de tijm, peper en zout toe. Besprenkel de pompen en de rode ui met de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat 15-20 minuten gaar worden.

Kook intussen de rijst.

Rooster de gehakte walnoten 3 minuten in een droge koekenpan. Neem de pompoen uit de oven en schep door de gekookte rijst. Voeg de walnoten toe en verkruimel de blauwaderkaas erover. Schep nog een paar keer om, eventueel nog wat peper en zout, en nog wat extra olijfolie eroverheen.

Tip: bestrooi het gerecht met gesneden lente-ui of peterselie

Direct serveren. Eet smakelijk!

Wijnadvies: over het algemeen maakt dit niet zoveel uit. Ikzelf drink vrijwel altijd rosé en dat gaat prima, maar een witte wijn zal het hier ook goed doen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vegetarisch. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zilvervliesrijst met Pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s