Lees dit!

LET OP: Lees dit voor je begint met het uploaden van recepten!

Hallo keukenprinses,

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je kunt beginnen met het uploaden recepten. Lees dit alsjeblieft eventjes door om problemen in toekomst te voorkomen. Het lijkt misschien een hoop, maar het simpeler dan het lijkt!

Rechten
Als lid bij the Cooking Blondes Club kun je je eigen recepten op de website zetten. Je mag aan je eigen berichten werken, maar niet aan die van anderen. Als je recept af is zal een beheerder deze publiceren (dan wordt deze daadwerkelijk zichtbaar op de site). Helaas moet je hier soms eventjes op wachten. Wij vragen daar begrip voor.

LET OP: Check voordat je met je recept begint of deze niet al bestaat.

Inloggen
Maak eerst een WordPress account aan. Zet daarna een berichtje onder de Word lid pagina, zodat wij jouw username toe kunnen voegen aan de website. Je kunt meteen ook een eigen blog aanmaken, of je kunt ervoor kiezen om alleen een username aan te maken (vink optie in de box rechts aan). Wanneer je als schrijver toe bent gevoegd aan de website kun je via het gebruikers menu rechts onderin inloggen. Je gebruikt hiervoor de gegevens die je bij de registratie hebt opgegeven. Vervolgens kom je uit op het Dashboard. Klik op Berichten om een nieuw recept aan te maken.

Categorieën
Om de website ordelijk en netjes te houden is het erg belangrijk om je recept in de juiste categorie te plaatsen. Zoals je in het menu kan zien zijn recepten onderverdeeld in categorieën (bijvoorbeeld: Hoofdgerechten) en subcategorieën (Bijvoorbeeld: Varkensvlees en Wild). Vink voor je recept de juiste subcategorie aan. Hij staat dan ook automatisch in de juiste categorie. Het is overigens geen probleem om recepten in meer dan één subcategorie in te delen.

Als het niet helemaal goed is gegaan is dat geen probleem. De beheerder zal alles even checken voordat je recept gepubliceerd wordt.

Tagging
Het toevoegen van labels, of ‘tags’, maakt opzoeken van recepten door middel van zoektermen in de zoekmachine mogelijk. Het is dan ook erg belangrijk dat je de juiste tags aan je recept koppelt. Je kan zo veel relevante tags toevoegen als je zelf wil. Wanneer lezers deze zoektermen in de zoekmachine op de site intypen, komen zij uit bij jouw recept. Bedenk dus wat voor zoektermen een bezoeker in zou kunnen typen op zoek naar jouw recept. Zorg dat in ieder geval deze 3 dingen erbij staan:

 • de naam van het gerecht
 • het hoofdingrediënt
 • de bereidingswijze
 • het land van herkomst (optioneel)

Bij het gerecht Aardappel Gratin is bijvoorbeeld gekozen voor:

 • Gratin
 • Aardappel
 • Aardappels
 • Aardappellen
 • Oven
 • Frans
 • Franse
 • Franse keuken

De beheerder zal voor het publiceren van je gerecht controleren of je dit goed hebt gedaan.

Linken
Is jouw recept een variatie op een al bestaand recept? Zorg dan dat je een linkje in je recept naar het orgineel zet, zoals is gedaan bij Varkensfiletrolletjes met rauwe ham, mosterd en stoneleeks.

Sommige gerechten zijn heerlijk met andere, al bestaande recepten. Je mag altijd een linkje van een ander recept in het jouwe plaatsen. In Varkensfiletrolletjes met rauwe ham, pesto en asperges wordt bijvoorbeeld naar een salade en een jus gelinkt.

Van sommige gerechten kun je andere maken. Oven-geroosterde provinciale groenten bijvoorbeeld. Deze kun je pureren tot een heerlijke soep. Zorg in dit geval dat er een link in beide recepten aanwezig is, naar elkaar. Selecteer een stukje text en klik op het link-icoon. Kies vervolgens de pagina waar je naartoe wil linken.

Lijkt het allemaal wat ingewikkeld? Geen nood! De beheerder zal er even naar kijken alvorens het recept gepubliceerd wordt.

Lay-out
Om Cooking Blondes er overzichtelijk uit te laten zien is het handig als alle recepten er hetzelfde uitzien:

 • Korte inleiding helemaal bovenin (voor hoeveel personen en in welke situaties is dit recept geschikt?)
 • Foto rechts bovenin
 • Bereidingstijd
 • Benodigdheden
 • Bereiding
 • Filmpje onderin (optioneel)

Het gerecht Aardappel Gratin kun je als voorbeeld gebruiken. Het recept, Geroosterde groenten, is wat uitgebreider. Als je zelf geen foto hebt gemaakt van je gerecht, kun je er natuurlijk ook een van internet af plukken. Het is ook mogelijk om youtube filmpjes in je recept te zetten. Gebruik dit alleen als het echt iets toevoegt.

Technische hulp
Onze host, WordPress, levert uitstekende hulp mocht er iets niet lukken. De support pagina kun je hier vinden.

Bedankt voor het lezen en heel veel plezier bij the Cooking Blondes Club!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s