Tekst invoeren

Let op: check voordat je begint met het schrijven van een recept of deze niet al bestaat. Is jouw recept een variatie op een al bestaand recept, voeg dan een link toe. Meer daarover wordt uitgelegd in Links.

Een Nieuw Bericht Aanmaken

Via het Dashboard kun je recepten uploaden. Klik op Berichten > Nieuw bericht. Vervolgens kom je terecht in de Editor. Deze lijkt op de editor van Microsoft Office Word. Blijf met de muis even boven iedere knop hangen om erachter te komen dat ze doen. In de video onderaan deze pagina worden de features kort maar krachtig uitgelegd.

Voor een gedetailleerde uitleg van de Editor klik hier (Engels).

Tekst invoeren met Microsoft Office Word

Vindt je het leren omgaan met de WordPress Editor te ingewikkeld, geen nood! Je kunt je recept ook eerst in Mircosoft Office Word typen. Selecteer de tekst, klik rechtermuisknop > kopiëren.
Klik vervolgens op de Plakken vanuit Word button . Klik rechtermuisknop in het tekstveld > Plakken en op Invoegen rechts onderin.

Onderaan deze pagina staat een instructiefilmpje over hoe je tekst vanuit Word naar de WordPress Editor kunt kopiëren.

Layout

Om Cooking Blondes er overzichtelijk uit te laten zien is het handig als alle recepten er hetzelfde uitzien:

  • Korte inleiding helemaal bovenin (voor hoeveel personen en in welke situaties is dit recept geschikt?)
  • Foto rechts bovenin
  • Bereidingstijd
  • Benodigdheden
  • Bereiding
  • Filmpje onderin (optioneel)

Het gerecht Aardappel Gratin kun je als voorbeeld gebruiken. Het recept, Geroosterde groenten, is wat uitgebreider. Als je zelf geen foto hebt gemaakt van je gerecht, kun je er natuurlijk ook een van internet af plukken. Het is ook mogelijk om youtube filmpjes in je recept te zetten. Hoe je dit moet doen wordt uitgelegd in Plaatjes invoegen en Video’s invoegen.

Om te kijken hoe je recept er op de website uit zou zien, klik Voorbeeld rechts bovenin.

Bericht Opslaan

Je kunt recepten opslaan om er later aan te werken. Klik hiervoor op Opslaan als Concept. WordPress slaat ook regelmatig automatisch op, dus als je computer halverwege uitvalt, is niet alle tekst verloren. Meer hierover in het filmpje onderaan deze pagina. Als je bslui

Korte uitleg WordPress Editor

Ongepubliceerde Berichten Opslaan

Kopiëren en plakken vanuit Word