Aardbeien in proseccosiroop


Dit heerlijke nagerecht is perfect in kleine porties op een zwoele, zomerse avond. Let op dat je de slagroom niet te zoet maakt, 1 el poedersuiker is meer dan genoeg naast de zoete siroop.

TIP: Vervang de prosecco door appelsap en dit nagerecht is ook geschikt voor kinderen.

Voor 8 personen
Bereidingstijd
15 minuten + 30 minuten wachten

Benodigdheden

  • 200 g kristalsuiker
  • 1/2 fles mousserende witte wijn (prosecco, a 750 ml)
  • 2 bakken aardbeien (a 500 g)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 1 el poedersuiker of vanillesuiker
  • 1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes

Bereiding
Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng dit al roerend aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer daarna de rest van de prosecco erdoor.

Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat dit 30 min. marineren.

Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor het serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg deze toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met een scheutje prossecosiroop over acht mooie glazen en serveer het geheel met de slagroom.

Dit bericht werd geplaatst in Fruit en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie