Mediterrane kipsalade met spinazie en radijs


Deze salade zit boordevol verrassende smaken en texturen. Het zachte van de spinazie, het pittige van de radijs, het frisse van de munt, het knapperige van de wortel zorgen samen met de zoete kip en knoflookbrood voor een feestje in je mond!

Mediterrane radijssaladeVoor 4 personen
Bereidingstijd
20 minuten

Benodigdheden

  • 1 stokbrood
  • 8 el olijfolie
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kerrypoeder
  • 300 g kipfilet (in reepjes)
  • 2 el vloeibare honing
  • 2el azijn
  • 250 g winterpeen (in dunne plakjes)
  • 2 bosjes radijs (in dunnen plakjes)
  • 300 g spinazie
  • 1 bakjes munt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 g. Snijd het brood door de breedte door midden dan door de lengte en vervolgens in sneetjes, zodat er “bite-size” croutons ontstaan. Meng 3 el olie met de knoflook. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier bekleed rooster en besprenkel ze met de knoflookolie. Voeg naar smaak peper en zout toe en bak ze in 8 minuten goudbruin.

Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, 1 el honing en peper en zout naar smaak toe en bak in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen.

Meng de rest van de olie en honing met de azijn, peper en zout naar smaak en de radijs en wortel.

Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, munt en het ovenbrood over 4 borden. Serveer met de rest van het stokbrood.

Dit bericht werd geplaatst in Salades en groenten. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie