Uitgelichte Voorgerechten

Wegwijs in voorgerechten

Een voorgerecht of voorafje is het eerste gedeelte van een maaltijd die uit meerdere gangen bestaat. Het voorgerecht gaat vooraf aan het hoofdgerecht. De meeste voorgerechten zijn hartig. Leer meer over de verschillende soorten voorgerechten: Wegwijs in voorgerechten.

 

Hapjes en Snacks

Geitenkaaspakketjes met spek en walnoten
Deze geitenkaaspakketjes zijn een lekker hapje voor bij de wijn. Ze zijn ideaal op feestjes omdat je ze van te voren kan bereiden en later snel kunt bakken. Je kunt ze ook in salades verwerken (Geitenkaasrolletjes met spek, rucola en walnoten). Het zijn redelijk zware hapjes dus 3 per persoon is zeker genoeg. Maak ze ook niet al te groot, maar ‘bite size‘.

Groenten en Salades

Gerookte kipsalade met honing-mosterd dressing, appel en walnoten
De combinatie kip, walnoot, appel en honing-mosterd dressing is wat deze salade zo lekker maakt. Een bijzondere, frisse en lichte salade, waarbij je gasten hun vingers zullen opeten.

Sauzen en Dressing

Ingekookte Balsamico azijn
De balsamico azijnen die je in de supermarkt kunt kopen zijn meestal heel erg zuur. Maar onder dat zure exterieur zit een zoet, stroperig goedje dat heerlijk smaakt bij bijvoorbeeld een crostini met tomaat, mozarella, pesto en basilicum. Ook ideaal voor bij andere salades!

Soepen

Soep van geroosterde groenten
Van geroosterde groenten kun je een fantastische groentensoep maken.

Plaats een reactie