Uitgelichte Hoofdgerechten

Varkensvlees

Varkensfiletrolletjes met rauwe ham, pesto en asperges
Dit gerecht is perfect wanneer je iets speciaals op tafel wilt zetten. Het is lekker en ziet er bovendien feestelijk uit. Ik denk dat het minder geschikt is voor heel grote groepen, omdat het bereiden een priegelwerkje is, maar voor vijf á zes man moet het prima lukken. Eén rolletje per persoon is genoeg, maar ik maak er meestal nog één of twee extra voor de grote eter.

Salades en Groenten

Geroosterde Groenten
Geroosterde groeten zijn een heerlijke afwisseling van alledaagse groenten. Omdat je het in de oven klaar maakt, is dit gerecht zeer geschikt om te maken voor een grote groep eters.

Je kunt eindeloos variëren en verschillende groenten uitproberen. Let er wel op dat ze ongeveer dezelfde tijd nodig hebben om gaar te worden, of zet de groenten die langer nodig hebben eerst in de oven. Gebruik alleen geen tomaten. Daar komt zoveel vocht vanaf dat de groenten gaar zullen stomen in plaats van roosteren. Je kunt er de laatste 5 minuten natuurlijk wel (zelf)gedroogde tomaten bij doen.

Bijgerechten

Aardappel Gratin
Aardappel gratinDit gerecht is uitstekend geschikt voor een grote groep eters. Terwijl het in de oven staat, kun je je namelijk ontfermen over je gasten en de rest van de maaltijd.

Voor een kleine ovenschaal gebruik ik meestal 200 ml creme fraiche. Giet er zoveel van het melkmengsel overheen dat de bovenste laag aardappels net niet onder staat. Tel per persoon ongeveer drie aardappels.

Vegetarisch

Kaasfondue
Dit gerecht is een goed alternatief op het oer-Hollandse gourmetten en helemaal niet moeilijk om te maken! Ikzelf zou ervoor kiezen om per vier personen één fonduepan neer te zetten, vanwege de hoeveelheden kaas.

Naast de Hollandse kaas hoort er ook een stukje blauwaderkaas (schimmelkaas met blauwe schimmel) in de kaasfondue. De wijn moet altijd een droge witte wijn zijn. Alle andere wijnen zijn niet geschikt voor een kaasfondue. Kies bijvoorkeur een droge witte wijn die niet al te sterk van smaak is, anders komt de kaas niet goed tot zijn recht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s