Aardappelen à la boulangère


Probeer ook: Aardappel gratin – Gratin Dauphinois

Pommes boulangères is een traditioneel Frans gerecht en is uitstekend geschikt voor een grote groep eters. Terwijl het in de oven staat, kun je je namelijk ontfermen over je gasten en de rest van de maaltijd.

TIP: Experimenteer door spekjes of prei toe te voegen.

voor 6 personen
Benodigdheden

  • 1 ui
  • 1 kilo aardappelen
  • 400 ml groenten- of kippen bouillon
  • olijfolie
  • (Verse) rozemarijn
  • Peper en zout
  • Boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat een beetje olijfolie in een pannetje op laag vuur warm worden. Snijd ondertussen de uien zoals in het filmpje wordt voor gedaan. Roerbak de ui snippers kort tot ze glazig zijn.

Boter de ovenschaal alvast in. Schil en snijd de aardappelen in plakjes. Houd vier mooie aardappelen achter de hand. Doe de schijfjes samen met de uien, rozemarijn, peper en zout in een kom en hussel de boel een paar keer om. Giet alles vervolgens in de ovenschaal.

Snijd nu de overige aardappels zorgvuldig in heel dunne plakjes en gebruik die als bovenste laag. Leg ze mooi, dakpansgewijs neer. Besprenkel de aardappels tot slot met een klein beetje olijfolie. Zet de schaal een uur in de oven.

Dit bericht werd geplaatst in Bijgerechten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie